top of page
Huvudsta Trädgård Cirkulär stadsodling vårbruk

OM OSS

Huvudsta Trädgård är ett hållbarhetsprojekt, en cirkulär stadsodling, i regi av Foodloopz Sweden AB.

Vi jobbar cirkulärt och kallar oss för "logisk odling" då vi tycker det är viktigt att jobba giftfritt och efter ekologiska principer, men ännu viktigare att ta tillvara på lokala resurser för att skapa en hållbar odling i stadsmiljö. Återbruk, cirkulära modeller och samarbeten är fokus.

Förutom att vi säljer härodlade grönsaker, egen honung och kryddor till restauranger i närheten och ibland till privatpersoner i Solna, så erbjuder vi konsulttjänster och hjälp till andra stadsodlingsprojekt och trädgårdsuppdrag inom målen att skapa grönare städer.

Allt vi gör handlar om att ta tillvara på outnyttjade resurser och att samarbeta med företag och organisationer som vill verka för en hållbar morgondag. Visste ni att vi använt ca 100 ton matsvinn blandat med jord för att bygga upp våra odlingsbäddar? Och att vi tagit vara på tusentals fula blommor och växter i kruka och gett dem en ny chans?

Viktiga samarbetspartners är Blomsterlandet, Weibulls, kocken Paul Svensson, den lokala 4H-gården, det lokala stallet, Orto Novo på Ekerö och konferensen Hufvudsta Gård Boutique House samt Comfort Hotel i Arenastaden.

bottom of page